x דיווח על תקלה
תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

פיצויים מהמעסיק על נזקי תאונת עבודה

תאריך: 29/05/2011 10:46

לקבלת ייעוץ אישי חייג/י עכשיו: 072-334-2000

תאונת עבודה - תביעת פיצויים נגד המעסיק

במקרים של תאונת עבודה, יכול העובד להגיש תביעות פיצויים משני מקורות עיקריים, המוסד לביטוח לאומי והמעסיק. בכדי לקבל פיצויים על תאונת עבודה מהביטוח הלאומי, עליו להוכיח כי נגרמה לו פגיעה וכי פגיעתו מוגדרת כתאונת עבודה.

בכדי לתבוע פיצויים מהמעסיק, או מחברת הביטוח שלו, עליו להוכיח, בנוסף, כי תאונת העבודה שאירעה לו הנה תוצר של רשלנות מצד המעסיק. כמו כן, בחלק מהמקרים ניתן לתבוע גופים נוספים, לדוגמא: אם עובדים נפגעים במסגרת עבודתם מחוץ למקום העבודה ויש אחראי נוסף לפגיעתם.

במקרים של נזקי גוף כתוצאה מתאונת דרכים אשר אירעה במסגרת העבודה, תביעת פיצויים תוגש נגד חברת ביטוח רכב, שמבטחת את הרכב ממנו נפגע בפוליסת ביטוח חובה. יצוין כי הגדרתה של תאונת דרכים בחוק, הנה הגדרה רחבה מאוד וכלולים בה אירועים רבים מלבד תאונת הדרכים המוכרת כהתנגשות בין שתי מכוניות, או פגיעה בהולכי רגל.

עילות לתביעת פיצויים מהמעביד

כאמור, על מנת לתבוע פיצויים מהמעסיק בגין נזקיה של תאונת עבודה, יש להוכיח כי התאונה אירעה כתוצאה מרשלנותו, או מחדליו של המעסיק. כלומר, מלבד ביסוס הטענה כי מדובר באירוע המתאים להגדרה – תאונת עבודה, מלבד הוכחת הנזק, בתביעת פיצויים נגד המעסיק יש להוכיח רשלנות, או מחדלים מצד המעסיק וקשר סיבתי בינם לבין קרות התאונה.

על הדוגמאות השכיחות יותר לתביעות פיצויים נגד המעסיק במקרים של תאונות עבודה, ניתן למנות מקרים בהם לא הייתה הקפדה על נהלי עבודה ובטיחות, ציוד לא תקין, מחסור באמצעי בטיחות בעת שימוש בחומרים מסוכנים, תפעול מכונות מסוכנות ללא אמצעי בטיחות ראויים וללא הדרכה מתאימה ועוד.

מה עושים במקרים של תאונות עבודה

ראשית, אם אירעה לכם תאונת עבודה, מומלץ לרשום את כל פרטי האירוע ולאסוף שמות ופרטים (תעודת זהות, טלפון) של כמה שיותר עדי ראייה. פנו לקבלת טיפול רפואי ובדיקה על ידי רופא, הקפידו לתאר בפניו את הנסיבות המדויקות לאירוע וודאו כי אלו נרשמו על ידו. בקשו העתקים של תיעוד רפואי ושמרו קבלות ורישומים על הוצאות.

כדאי לפנות בהקדם האפשרי לקבלת יעוץ משפטי על ידי עורכי דין הבקיאים בתחום תאונות עבודה ונזקי גוף. הימנעו מכל פעולה על דעת עצמכם, אלו עלולות לפגוע בסיכויי תביעתכם בעתיד. דוגמא לטעות נפוצה של נפגעי תאונות עבודה, היא פנייה במכתבים אל המעסיק, בהם פירוט נסיבות המקרה, תיאור הנזק וטענות בדבר אחריות המעסיק.

חשוב להימנע מכך, אין בידכם את הכלים המשפטיים לבחון בצורה מקצועית את נסיבות המקרה, או את היקף הנזק שנגרם לכם. מעסיקכם, או חברת הביטוח שתייצג אותו, לא יהססו להשתמש במכתב ששלחתם בכדי לנסות ולהחליש את הטיעונים שתעלו בתביעת פיצויים.

מתי כדאי לתבוע פיצויים מהמעסיק בגין נזקי תאונת עבודה

בשונה מתביעת פיצויים מביטוח לאומי, אותה יש להגיש בסמוך לקרות המקרה ולכל המאוחר בחלוף שנה, עם תביעת הפיצויים נגד המעסיק אפשר ואף כדאי לחכות. בעוד את הפיצוי מהמוסד לביטוח לאומי יכול עובד לקבל לפי תעודות המחלה שנתנו לו רופאיו ועל פי החלטות הוועדה הרפואית בביטוח לאומי, בתביעת פיצויים נגד המעסיק, או חברת הביטוח שלו, יאלץ העובד להציג חוות דעת של מומחה רפואי.

בחוות דעתו, יתייחס המומחה אל היווצרות הנזק והיקפו, בכדי שיוכל המומחה להעריך את שיעור הנזק הקבוע שנותר, כדאי שחוות דעתו תינתן בחלוף שנה לפחות, מיום קרות התאונה. יחד עם זאת, כדאי לפנות לעורך דין בהקדם ולאפשר לו איסוף של כל הראיות הנדרשות לניהול מקצועי של תביעתכם.

במקרים של תאונת עבודה ותביעת פיצויים מהמעסיק, מומלץ לפנות ליעוץ משפטי וייצוג על ידי עורכי דין המתמחים בתחום נזקי גוף ותאונות. הידע והניסיון העשיר של עורך הדין, יסייעו לכם לקבל פיצוי הולם עבוד הנזק שנגרם לכם.

לקבלת סיוע של עו"ד בנושא תאונות עבודה ונזקי גוף ליחצו: תאונת עבודה

לקבלת ייעוץ אישי חייג/י עכשיו: 072-334-2000

ליחצו כאן להוספת תגובה
1. pfbhhiavli
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
סגור
הוסף תגובה

tsyoloiico 16/03/2021 12:02
2. תביעה למעביד
תאור המקרה ב2/10/12 הגעתי למשרד לקחת את סידור העבודה אני נהג אוטובוס בחברת קווים קבלתי את הסידור בבוקר נתנו לי סידור של 14 שעות ביקשתי להוריד הורידו לי ל10 שעות ראיתי שלא נשאר לי זמן להתוכח להגיע ל12 שעות יצאתי לכוון האוטובוס שלי בדרך בחניון הלכתי כשהסידור למול עיני פתאום ראיתי אוטובוס של חבר מתקרב לכיווני ניסיתי לברוח ממנו ברם לא הצלחתי היה מהר ממני הוא פגע בי חזיתית בפנים העיף אותי כ3 מטר נפלתי על יד שמאל לא יכולתי לקום ואז לחצתי על יד ימין והצלחתי להתרומם ולצעוק ורק אז הנהג נעצר הוא פגע בי לא עצר ורק לאחר כמה מטר נעצר ירד לי הרבה דם מהאף מהידיים ומהמצח אז הבחין בי השומר וקרא לסדרנים הם תפסו אותי וטיפלו בי וקראו לאמבולנס התברר לי שהנהג עבד לילה קודם עד אחד ובבקר האיסוף ארבע וחצי הוא לא הספיק לישון לפי הכללים לאחר זמן שהגעתי לבקר בעבודה קרא לי אחד הבוסים ביקש שאסגור את הדלת ואמר לי בתקיפות אסור לך לספר על הנהג מה שידוע לך אתה רוצה לדפוק אותנו זה רק מה שעיניין אותו אני יודע שהם ממשיכים עם סידורים כאלה יש אצלנו נהגים עם 370 שעות לחודש ישנה בעיה אני רוצה לחזור לעבודה ולא יודע מה לעשות אני מבקש יעוץ בתודה מראש כביה
סגור
הוסף תגובה

נסים כביה 03/02/2012 08:37
סגור



סגור